Collega's aan het woord

Cheyenne

HR-medewerker

Hoi, ik ben Cheyenne Gijbels en werk sinds april 2023 bij Van Cranenbroek als HR-medewerker. Toen ik hier destijds kwam solliciteren vond ik de gesprekken heel open en afwijkend van het traditionele sollicitatiegesprek. Het voelde niet echt alsof ik op sollicitatie kwam en meer echt als een wederzijdse kennismaking. Dit én het aangeboden diverse takenpakket maakte voor mij een verschil in mijn keuzeproces voor het starten bij Van Cranenbroek. Inmiddels kan ik nu beamen dat dit geen verkeerde keuze was voor mij en de HR-afdeling een hele fijne sfeer heeft, iedereen zijn zegje kan doen, er veel gelachen wordt en we het gezellig hebben met onze collega’s.

Om je eens een goed beeld te geven neem ik je mee in een typisch werkdagje:

Mijn werkdag start rond 8:00. Ik kom binnen rond 8, klok even in en loop vervolgens naar ons HR-kantoor. Hier zie ik mijn collega’s, zeggen we goedemorgen, maken we een praatje en kruip ik ondertussen achter mijn pc. Ik begin altijd met het openen van mijn mail en check ik alle nieuw binnengekomen mails. Mijn collega werkt ook aan haar mail, zij doet vooral alle mailing betreft instroom en verlofaanvragen. De rest probeer ik te doen en deze mails kunnen verschillen van ziekmeldingen, vragen over loonbrieven en vragen over ons tijdsregistratiesysteem bij verkeerd klokken. Daarna start ik vaak aan het controleren van de meldingen van tijdsregistraties. Dit doen we dagelijks en we zorgen dat alles klopt voor de mensen die vergeten zijn te klokken, die eerder of later zijn gekomen en andere afwijkingen. Tussendoor komen er natuurlijk allerlei telefoontjes van collega’s of van de winkels over bijvoorbeeld het tijdsregistratiesysteem, bijzonder verlof of contracten.

De lunchtijd is aangebroken en dan ga ik met mijn HR-collega’s samen pauzeren. Met een gevulde maag ga ik dan weer verder aan de slag en starten we de middag met het verwerken van papierwerk. Het gros van onze tijd werken we aan de verloningen voor onze Nederlandse en Belgische filialen, de verwerking verschilt namelijk per land. Daarna nadert het einde van de werkdag, rond ik af waar ik mee bezig ben en vertrek ik rond 17:00 naar huis.

Hopelijk heb je nu een goed beeld van een werkdag als HR-medewerker. Hier ben je verzekerd van een hele fijne werksfeer vol open gesprekken, humor, steun en een gedeelde missie.  Daarnaast heb je hele diverse werktaken omdat het een grote organisatie is wat het lekker uitdagend maakt!


Bekijk alle verhalen