Historie

Hoe het begon

In de jaren ‘50 startte Driek van Cranenbroek een melkboerenbedrijf in Budel. Dit deed hij samen met zijn vrouw Mien. In het boerenleven was het vroeg beginnen, maar ook vroeg thuis. Dus ging Driek op zoek naar andere bezigheden om er nog naast te doen in de uren die hij over had. Zo belandde hij in de handel van kalveren voor de vet-mesterij.  

Van dieren naar dierenvoeding 

De kalverenhandel werd uitgebreid met diervoeding en gereedschappen zoals rieken, bezems en schoppen. Zo kon Driek niet alleen mensen van kalveren voorzien, maar ze daarnaast ook alle benodigdheden verkopen die ze nodig konden hebben om de veestallen te onderhouden. 

Driek en Mien constateerden al snel dat deze handel, en de in tussen geopende winkel, zeer succesvol waren. Ze stopten begin ’70 zeventig dan ook met de kalverenhandel en richtten al hun pijlen op de handel in dierenvoeding en gereedschappen. Deze focus legde ook de fundering voor het bekende eigenmerk van dierenvoeding van Van Cranenbroek: Smulti. 

Familiebedrijf in groei

In 1986 kwamen de zonen van Driek en Mien bij het bedrijf; Mark en Henk van Cranenbroek. Al snel openden zij hun eerste grote winkelfiliaal in Reusel in 1986. Mark legde zich toe op de commerciële activiteiten en Henk ontfermde zich over alle inkoopactiviteiten en boekhouding. Steeds meer werd er ingezoomd op de import van producten. Er werden voorheen al gereedschappen geïmporteerd, maar dit werd al gauw uitgebreid met de import van machines, zoals grasmaaiers uit Italië en daarna volgden nog vele andere producten. 

Verdere expansie

In de jaren erna bleef (en tot op de dag van vandaag nog steeds) het bedrijf groeien. In 1997 werd er dan ook een groot nieuw filiaal gebouwd in Budel ter vervanging van de vestiging in Reusel, met een winkel van 10.000 vierkante meter en daarbij nog eens een magazijn van 16.000 vierkante meter. Bij filiaal Budel vind je ook ons hoofdkantoor met onder andere de afdelingen inkoop, marketing, administratie en personeelszaken. Na Budel, volgden er maar liefst nog vier grote winkelfilialen; in Landgraaf, Dongen, Schijndel en Opglabbeek. En vergeet vooral ook niet het gigantische distributiecentrum van Van Cranenbroek, gevestigd in Overpelt, met een totaaloppervlakte van maar liefst 88.000 vierkante meter. 

Geliefde winkels

Inmiddels is Van Cranenbroek is een familiebedrijf met vijf winkelfilialen in Nederland en België met een specialisatie in tuinmachines, en -meubelen, gereedschappen, kleding, doe-het-zelf-producten en nog veel meer. Met inmiddels ruim vijftig jaar aan kennis en ervaring, helpen we graag iedereen die onze winkel binnenstapt. De klanten komen natuurlijk voor het brede aanbod aan mooie producten, maar blijven terugkomen voor de goede en eerlijke prijzen en de service die wij ze bieden.